Meixi Urban Helix

Changsha, China
Photo © Ines Leong
Photo © Ines Leong
Lighting Designers
OFFICE FOR VISUAL INTERACTION
Year
2017

Merging the natural elements of water with the urban development, the Meixi Urban Helix is a beautiful oasis uniting together the two worlds of nature and man-made structure. Located in the southwest of Changsha, this new urban axis is a multi-functional, public space for visitors to enjoy panoramic views of Lake Meixi and the planned city expansion it overlooks.
The structure ascends above a man-made plateau on the lake, spiraling to a height of 34 meters through an exposed ramp measuring six to eight meters wide. The interior of the helix provides visitors with a reversing-path ramp leading from the structure’s highest point down to the new urban area.

Related Projects

  • Christuskirche Köln
    Frank Schoepgens Fotografie
  • Cordoba Heritage Masterplan
    Aureolighting
  • Tallage Alt-Saarbrücken
    kollmann architekten
  • Hong Kong - New New Territories
    Caterina Barbon, Matteo Vianello, Tommaso Petrosino
  • Städtebauliche Entwicklung „Fontanepark“
    Hemprich Tophof Architekten

Magazine

Other Projects by OFFICE FOR VISUAL INTERACTION

Museum Of Modern Art (MoMA) Design Store
New York, NY, USA
Coco – Grove at Grand Bay
Coconut Grove, FL, USA
Grand Theatre de Rabat
Rabat, Morocco
Dancing Dragons
Seoul, South Korea
Lois and Richard Rosenthal Center for Contemporary Art
Cincinnati, OH, USA
Taiwan National Marine Ecological Museum (NMEM)
Keelung City, Taiwan